Näin uudiskohteen asuntokauppa etenee

1. Ennakkovaraus

Kohteesta ovat käytössä alustavat tiedot. Voit varata sinua kiinnostavan asunnon. Ennakkovaraus ei ole sitova, voit perua sen ilman perusteluja.

2. Myynti alkaa

Kun asuntokauppalain edellyttämät RS- turva-asiakirjat on asetettu ja pankin hallussa voidaan kohteen myynti aloittaa.

Tehtyäsi asuntoon ennakkovarauksen, otamme sinuun yhteyttä, kun kaupanteko on mahdollista.

3. Kaupanteko

Kauppakirjat allekirjoitetaan Jealhan asuntomyynnissä. Kaupanteon yhteydessä saat tunnukset Feenixin asukasohjelmaan. Sieltä löydät tietoa mm. kotisi sisustusvalinnoista, tuote- ja materiaalivaihtoehdoista, vahvistat valintasi, teet tilauksia sekä pidät yhteyttä sisustusvastaavien kanssa. Kaupanteon jälkeen on hyvä tavata Feenixin sisustusvastaava ja tutustua materiaaleihin. Kun hankit asunnon riittävän ajoissa, pääset vaikuttamaan tulevan kotisi sisustusvalintoihin.

4. Materiaalien valinta

Voit valita useista kauppahintaan kuuluvista vaihtoehdoista sinua miellyttävät materiaalit. Lisäksi voit tilata lisämaksusta muutostöitä ja lisämateriaaleja uuteen kotiisi.

5. Osakkeenostajien kokous

Kutsumme ostajat koolle, kun neljäsosa taloyhtiön asunnoista on myyty. Kokouksessa pääset tapaamaan uusia naapureitasi ja saat lisätietoa rakentamisen etenemisestä.

Ostajat voivat halutessaan valita kokouksessa tilintarkastajan ja rakennustyöntarkkailijan, joka valvoo rakentamisen sopimuksenmukaisuutta.

6. Muuttotarkastus

Vielä ennen kuin saat avaimet käteesi, kutsumme sinut tarkastamaan uuden kotisi.

7. Muuttopäivä

Muuttopäivänä luovutamme sinulle uuden kotisi avaimet maksettuasi kauppahinnan sekä tilaamasi muutostyöt.

Saat myös kodinkansion, joka sisältää huoneiston koneiden ja laitteiden käyttö- ja huolto-ohjeet sekä muuta tärkeää tietoa kodin ylläpidosta ja asumisesta.

8. Hallinnon luovutuskokous

Ylimääräisessä yhtiökokouksessa esitetään välitilinpäätös ja valitaan yhtiölle hallitus. Saat myös tärkeää tietoa asumisesta.

9. Vuositarkastus

Vuositarkastus pidetään 12–15 kuukauden kuluttua kohteen valmistumisesta.

 

 

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä – autamme mielellämme.

 

 

 

Ota yhteyttä