Kestäviä valintoja

Yhteistä vastuuta ympäristöstä

Tapiolan Feenix tuntee ympäristövastuunsa ja tekee kestäviä valintoja tukemaan asumisen, liikkumisen ja sisustamisen vastuullisuutta.

Asumisen vastuullisuus

Yli 80 prosenttia kotitalouksien asumisen päästöistä syntyy lämmityksestä ja sähkön kulutuksesta. (Suomen ilmastopaneeli).

Hiilineutraalit lämmitys- ja jäähdytysratkaisut

Fortum ja Espoon kaupunki ovat sitoutuneet Espoo Clean Heat -projektissa hiilineutraaliin kaukolämpöön Espoossa 2020-luvulla. Tapiolan Feenixin lämmitys- ja jäähdytysratkaisut ovat nollapäästöisiä jo nyt. Tapiolan Feenixissä käytetään Fortumin EkoPlus -kaukolämpöä, joka tuotetaan kokonaan uusiutuvista energianlähteistä kuten puupelleteistä tai talteen otetusta hukkalämmöstä.

Myös kaukokylmän tuotanto on hiilineutraalia. Kultahöyhenen kaikki huoneistot liitetään Fortumin kaukojäähdytysverkkoon, jonka viilennys tuotetaan ekologisesti lämpöpumpuilla. Tämä kaukokylmä saadaan kuitenkin ihan läheltä eli Suomenojan lämpöpumppulaitokselta. Kaukokylmä kulkee jäähdytettynä 8-asteisena vetenä verkostoa pitkin kiinteistöihin jäähdyttämään niiden ilmastointia. Sopiva huonelämpötila on osa asumisen laatua.

Huoneistoautomaation avulla asukkaat voivat ohjata ja seurata kodin lämmitystä, mahdollista jäähdytystä, käyttöveden kulutusta ja ilmanvaihtoa. Moderniin huoneistoautomaatioon kuuluvat mittaukset, raportit sekä hälytykset kuten vuotovahti.

Aurinkoenergia

Tapiolan Feenixissä on varauduttu aurinkoenergian hyödyntämiseen tekemällä aurinkopaneelien sekä siihen liittyvän järjestelmän reittivaraukset Tulilintuun ja Kultahöyheneen.

Liikkuminen

Kävely ja pyöräily

Tapiolan vehreässä ympäristössä on helppoa ja turvallista liikkua kävellen ja pyörällä laajan kävely- ja pyörätieverkoston ansiosta. Pyörän saa asioinnin ajaksi Tapiolan keskuksen pyöräparkkeihin ja Feenixissä on asianmukaiset omat tilat pyörien säilytykseen.

Julkinen liikenne

Tapiolan keskus toimii julkisen liikenteen solmukohtana. Metroasema sekä joukkoliikenneterminaali aivan Tapiolan Feenixin vieressä mahdollistavat nopean ja sujuvan julkisen liikenteen käytön.

Sähköautojen lataaminen

Sähköautojen yleistyminen on huomioitu Tapiolan Feenixin suunnittelussa. Jokaiselle autohallipaikalle asennetaan 3,6 kW:n latauspiste, joka mahdollistaa hybridiauton latauksen ja lämmityksen. Täyssähköauton latausmahdollisuuden saa muutostyönä osaan autopaikoista.

 

Sisustaminen

Sisustusvalinnoilla on suuri merkitys kotien vähäpäästöisyyteen. Tapiolan Feenixin sisustuksen materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota kestäviin ja pitkäaikaisiin ratkaisuihin sekä kotimaisuuteen.

Kiintokalusteet

Topi-Keittiöt toimittaa Tapiolan Feenixin kiintokalusteet. Topi-Keittiöt Oy on arvostettu kotimainen perheyritys, joka valmistaa kaikki kalusteet Suomessa. Kotimaisesta työstä Topille on myönnetty Avainlippu- sekä Design from Finland -merkit. Topin melamiini- ja mikrolaminaattioville, kalusterungoille, laminaattitasoille ja välitilalevyille on myönnetty M1-päästöluokitus – paras mahdollinen. M1-luokitus on osoitus siitä, että tuotteiden laadukkaat materiaalit ovat myös mahdollisimman vähäpäästöisiä.

Laatat

Tapiolan Feenixiin on valittu kaukolämpöön liitetty vesikiertoinen lattialämmitys, joka on energiatehokas lämmitysmuoto. Lattialämmitykseen yhdistettynä laatat ovat erinomainen vaihtoehto lattiamateriaaliksi. Laattalattiat säilyttävät lämpöä hyvin ja pitävät lattian lämpimänä vähemmällä energialla. Keraamiset laatat myös kestävät muita pintaratkaisuja pidempään, mikä vähentää hiilijalanjälkeä pitkällä aikavälillä. Kultahöyhenen asuntoihin laattalattian voi tilata Laattapisteen tai Caislan valikoimista.

Laattapiste kertoo, että tuoteturvallisuuden kannalta heidän tuotteidensa kriteereitä ovat vähäpäästöisyys ja puhtaan sisäilman varmistaminen, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus ja kierrätettävyys, kemikaaliturvallisuus sekä laadunvalvonta, tasalaatuisuus ja takuu. Pitkä elinkaari tekee keraamisista laatoista ekologisemman materiaalivalinnan.

Suomalainen perheyritys Caisla Oy maahantuo ainutlaatuisia, korkealaatuisia laattoja. Laatat valmistetaan tiukkojen laatu- ja ympäristösertifikaattien ohjaamina. Valintakriteereissä Caisla korostaa tuotteiden laatuominaisuuksien ohella kumppaneidensa panostusta ekologisten tuotantotapojen kehittämiseen raaka-ainehankinnan, logistiikan sekä tuotantoteknologioiden osalta.

 

TAPIOLAN FEENIX
Itätuulenkuja 10
02100 Espoo
Oma tontti*

MYYNNISSÄ
Tulilintu
Kultahöyhen

ASUNTOMYYNTI
+358 40 757 7873
taru.fallstrom@jealha.fi

ASUKASMUUTOKSET JA SISUSTUSVALINNAT
+358 44 491 8808
sari.stam@tapiolanfeenix.fi

Ota yhteyttä