Tunnelmalliset talosaunat

Tapiolan Feenix näyttää tyylikkäältä keskustan maisemassa. Suunnittelija, professori, arkkitehti SAFA Antti-Matti Siikala on huomioinut Feenixiä suunnitellessaan niin kohteen ympäristön kuin asukkaiden viihtyvyyden.

Lisäksi piha-alueen upea pronssinen veistos antaa ainutlaatuisuuden tuntua. Veistoksen on suunnitellut kansainvälisestikin arvostettu kaikkien tuntema suomalainen taiteliija Björn Weckström.

Kohteen sisä- ja ulkokuvat sivustolla ovat visualisointikuvia, muutokset mahdollisia.

Piha ja terassit ovat osa mukavuutta

Tapiolan Feenix vastaa nykypäivän moderneihin vaatimuksiin sekä tyylilisesti että teknisesti. Esimerkiksi yhteiset piha- ja terassialueet on varustettu sulanapitojärjestelmällä – näin kotiin on turvallista kulkea pakkasellakin.

Feenixin sisäpiha on oikeastaan kuin kolme puutarhaa yhdessä: terassipiha, taidepuutarha ja leikkipiha. Pihalle on suunniteltu istutettavaksi hieno valikoima pensaita, perennoja, köynnöksiä, heiniä ja sipulikasveja. Havupensaat takaavat tyylin myös lehdettömään aikaan.

Taidepuutarha on Feenix-veistoksen istutusten ympäröimä koti vesiputouksen äärellä. Terassipihalla viihdytään kansituoleissa tai jakkaroilla, ellei sitten istahdeta pöydän ääreen. Leikkipiha on pihan suojaisimmassa osassa aivan oleskelualueen vieressä. 

Aurinkosiiven kattopuutarhaan on valittu mm. kirsikkapuita. Asukkaat voivat viettää aikaa pöytäryhmissä, penkeillä ja kansituoleilla. Näyttävät heinäistutukset ja pensasryhmät tuovat tunnelmaa. 

Jokaisen sisääntuloaulan vieressä ikkunan toisella puolella on kivipuutarha. Kivipuutarhan katseenvangitsijana paistattelee kaunis kukkiva pikkupuu, jota havupensaat ja näyttävät heinät ympäröivät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feenixin piha-alueita (visualisointikuvia)

 Yhteiset tilat

Asukkaiden käyttöön tulee mm. talosaunoja, pesula ja pyörävarasto.

Tulilinnun aula

Pääsisäänkäynti Tulilintu-tornitaloon on rakennuksen länsipuolella. Kerroksiin pääsee kahdella vierekkäisellä hissillä, joista toinen on maisemahissi. Nopeaa hissiä odotellessa silmä lepää kivipuutarhassa. Aurinkosiiven sisäänkäynnit sijaitsevat rakennuksen itäpuolella ja sisäpihalla. Rakennuksen aula jatkaa Tulilinnusta tuttua modernin tyylikästä linjaa.

 

 

 

 

 

 

Tulilinnun Roihu-sauna

Tulilinnun ensimmäisessä kerroksessa pihatasossa on kaksi skandinaavisen modernia talosaunaa, joissa on kummassakin oma lämmin tunnelmansa. Saunatiloja täydentää tyylikäs yhteistila. Suurempi Roihu-sauna on sävyltään tumma. Pienempi vaaleasävyinen Hehku-sauna suunniteltiin esteettömäksi. Saunoista pääsee vilvoittelemaan ulos terassille.

 

 

 

 

 

 

Aurinkosiivellä ja Kultahöyhenellä on kaksi yhteisesti käytössä olevaa talosaunaa.

Parkkeeraa omalle paikallesi

Tapiolan Feenixissä auton parkkeeraaminenkin on helppoa. Voit hankkia oman autopaikan talon alakerrasta ja kulkea kuivin jaloin hissillä kotiin. Jokaiselle autopaikalle on saatavana myös lämmitys- ja latauspistoke.

Taide asuu samassa talossa

Hurmaava pronssinen veistos toivottaa tervetulleeksi niin Feenixin asukkaat kuin heidän vieraansakin. Veistoksen on suunnitellut palkittu, 1960-luvulta kansainvälistä uraa tehnyt professori, kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckström. Veistos on Weckströmin näkemys Feenix-linnusta pronssiin valettuna. 

Weckström itse kertoo, että Feenix-veistoksen luominen oli hänen tehtävistään yksi vaikeimpia ja haastavimpia, sillä aiheesta on tehty taidetta niin paljon ja monessa muodossa aiemminkin. Hän halusi tehdä veistoksesta vahvan ja voimakkaan – sellaisen, joka toimii puhuttelevana käyntikorttina talon asukkaille. Veistos antaa rakennukselle oman identiteetin – rakennuksen ja veistostaiteen yhdistäminen näkyy nyt Feenixissä.

Ainoa laatuaan oleva veistos muistuttaa joka päivä elämän, asumisen ja kodin yksilöllisyydestä.

Ota yhteyttä