Asukastarinoita

Mirva Maine

Yrittäjä, toimitusjohtaja
Yksiö 30 m², 11. krs

Etsin kompaktia asuntoa yläkerroksesta ja Tapiolan Feenix erottui laadukkuudellaan muusta tarjonnasta. En voisi olla tyytyväisempi päätökseeni ostaa asunto juuri Tulilinnusta. Asuminen täällä on helppoa: käyn vieressä kuntosalilla ja kaupassa työpäivän jälkeen. Kaikki palvelut ovat saavutettavissa kävellen, lisäksi autolla pääsee suoraan pysäköintihalliin. Tapiola on alueena ihana, nautin maisemista ja vehreydestä iltakävelyilläni. Kun menen hissillä alas, olen melkein metroasemalla ja keskustaan pääsee 10 minuutissa. Keskusta-asumista parhaimmillaan! En keksi mitä täältä puuttuisi, kaikki on tässä.

Teen töitä ihmisten kanssa ja autan ihmisiä työelämän kehittämisessä. Työ on intensiivistä. Koti on minulle paikka, missä rauhoitun ja rentoudun. Täällä on rauhallista ja nukun hyvin. Kiinnitin jo ostovaiheessa huomiota materiaaleihin. Talossa äänet eivät häiritse, talo on rakennettu hyvin ja äänieristys otettu huomioon. Minulla on ollut aiemmin sisäilmahaasteita ja halusin löytää kodin, jossa myös sisäilma-asiat on otettu huomioon. Nyt koen, että olen saanut asunnon, jossa sisäilma on puhdasta ja on hyvä olla.

Parveke on kiva, se on viimeistelty ja huoliteltu. Tässä on kaikki loppuun asti mietitty, pientä ekstraa kaikessa. Olen esteetikko, joten kiinnitän näihin asioihin huomiota. Puhun työntekijöillenikin palvelun merkityksestä ja haluan että ihmiset yllättyvät positiivisesti, kuten boutique-hotelleissa. Feenixissä on myös paljon tätä ajatusta.

 

Haluan vielä erikseen todeta, että prosessi kanssanne on ollut alusta loppuun huikaisevan myönteinen. En ole varmaan missään ikinä saanut näin ”boutique”-tasoista palvelua pitkän ja vaativan palveluprosessin aikana.

 

Vili Laitinen

jääkiekkoilija, Kiekko-Espoo
Yksiö 61 m², 2. krs

Muutin Tapiolan Feenixiin syyskuun 2023 alussa. Pelaan ammatikseni jääkiekkoa Mestiksessä ja kotihallimme sijaitsee Tapiolan Urheilupuistossa, johon Feenixistä on helppo kulkea vaikka metrolla. Kun treenejä ja pelejä on päivittäin, niin arki helpottuu, kun kaikki palvelut ovat lähellä. Ruokakaupat on periaatteessa alakerrassa ja jos tekee mieli syödä ulkona, niin ympärillä on paljon erilaisia ravintoloita päivän fiiliksen mukaan.Olen aikanaan käynyt Haukilahden lukion urheilulinjan, ja silloin Tapiolan uudelleen rakentaminen oli vasta alussa. Pelasin viitisen vuotta kiekkoa Rauman Lukossa ja kun palasin sieltä, niin huomasin, että täällä oli tapahtunut huikea muutos. Tapiola on laajentunut todella paljon ja palveluita on nyt paljon enemmän. Toistaiseksi en ole ehtinyt vielä kaikkea palvelutarjontaa kokeilemaan, mutta esimerkiksi Ainoan golfsimulaattori kiinnostaisi, kun se on vain muutaman askeleen päässä kotoa.Tapiolan Feenixissä asuu tosi ystävällistä porukkaa. Naapureiden kanssa moikataan toisiamme ja vaihdellaan kuulumisia, kun samaan hissiin osutaan. Omassa asunnossani parasta on se, että se on ihan uusi. Keittiö on iso ja siinä pystyy tekemään mitä tahansa ruokia. Tykkään itse kokkailla paljon, joten keittiö on yksi kodin lempipaikoistani. Toinen suosikkini on sauna, jossa on mahtavaa rentoutua treenien ja pelien jälkeen vaikka kavereiden kanssa.

Nyt odotan kevättä, jotta pääsisi oleskelemaan myös asuntoni isolla parvekkeella kavereiden kanssa. 

 

Tapiolassa on lisäksi mahtavat lenkkimaastot, kun luonto on ihan lähellä. Usein laitan kuulokkeet päähän ja hyvän podcastin pyörimään, ja lähden merenrannalle lenkille.

 

Ben Wiberg

Glada Kocken, catering-yrittäjä
3h + kt,  67 m², 8. krs

Olen ruoka-alan yrittäjä ja asunut elämästäni ison osan ulkomailla; Belgiassa, Italiassa ja Englannissa. Entinen asuntoni Helsingissä sijaitsi yli 100 vuotta vanhassa talossa, jonka ahtaat hissit ja raput alkoivat haastaa arkea. Kaipasin uutta ja esteetöntä tapaa asua, jossa logistiikka toimisi ja hissillä pääsisi suoraan myös parkkihalliin.

Uuden asunnon etsiminen oli minulle monen vuoden prosessi. Hain vaihtoehtoja ensisijaisesti Helsingistä, erityisesti Kalasatamasta ja Töölöstä. Kokkina olen tottunut jatkuvasti tekemään erilaisia listoja ja tein kriteerilistan myös asunnon etsintään: autopaikan on sijaittava talon alla, kauppakeskuksen oltava lähellä, julkinen liikenne helposti saatavilla, keskustan läheisyys suotavaa.

Googletin paljon erilaisia kohteita ja Tapiolan Feenix nousi usein esille. Sana jäi mieleen kutkuttelemaan positiivisella tavalla. Lopulta käynti Tapiolassa muutti suhtautumiseni muuttoon kauemmaksi keskustasta, ja ihastuin paikkaan saman tien. Tästä on vain kymmenen askelta metron sisäänkäyntiin ja 14:ssä minuutissa olen halutessani jo Kampissa. 

Ennen kaikkea arvostan asumisen laatua ja tässä kohteessa sitä on. Talossa on hyvä fiilis, kaikki ovat kohteliaita ja tervehtivät toisiaan. Meillä on oma whatsapp-kanava, jossa sovimme esimerkiksi yhteisistä äijäsaunoista. Olen ekstrovertti ja yhteisöllisyys on minulle hyvin tärkeää. Voisin hyvin kokkailla taloyhtiössä laajemminkin ja järjestää juhlia yhteisissä tiloissa.

Sain erinomaista palvelua asukasmuutoksilla. Oma keittiö on minulle ammattini vuoksi erittäin tärkeä ja olen sen suhteen pedantti. Halusin suuren keittiön ja puutason täydellisellä ergonomisella korkeudella. Keittiö on koko seinän levyinen ja kaappitilaa löytyy runsaasti. Osa laitteista on esillä avohyllyllä, sillä käytän niitä usein. Höyryuuni on toteutettu asuntoon toiveideni mukaisesti ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Suhtautuminen muutostoiveisiin ja omiin ideoihini oli positiivista, ja minua kuunneltiin kaikissa vaiheissa.

 

Urheiluun ja muihin harrastuksiin Feenix tarjoaa myös loistavat puitteet. Toinen harrastukseni on tanssi ja taloyhtiöllä on tähänkin sopiva tila. Pyöräilen paljon ja Tapiolasta lähtee hyviä pyöräreittejä joka suuntaan.
Feenix on täydellinen paikka aktiiviselle ihmiselle.

 

Ota yhteyttä